Matrial, mått & tvättråd

Babynest orginal i tyget Torpa grå.

Säkerhet är väldigt viktigt och jag vet att ni lägger det käraste ni har i mina babynest och därför är just säkerhetsfrågan en väldigt stor del i mitt tänk både när jag från början skapat mina babynest och även i varje produkt jag syr.

 

Mina mönster är utarbetade av mig för att de ska vara säkra och användbara. Jag har ägnat många timmar både att sy och att tänka praktiskt för att få fram det bästa och säkraste babynestet på marknaden.

 

Mått på mina babynest

Botten 33cm bred och 75cm lång.

Den extra långa har botten längd på 85cm.

Kanterna 12cm höga och ca 15 cm breda.

Vikt ca 1,3-1,7 kg beroende på modell.

 

Tvättråd

Mina babynest och amingskuddar klarar 40 grader maskintvätt och antingen så plantorkas dem eller tumlas på låg värme.

 

Tipsar om att använda en mjuk filt i ert babynest för att skydda den så gott det går men går även bra med en liten handduk eller ett örngott. Det är bara bra om ni tvättar ert babynset så sällan som möjligt då babyn blir trygg av lukten som den känner igen, som en liten snuttefilt :)

 

Mina babynest är större än de flesta på marknaden och ni kan därför använda dem längre tid, det är många som beställer andra gången av mig för deras barn vuxit ur den första de köpt.

 

Kanterna på mina babynest är något lägre vid huvudändan, det är för att små bebisar har svårt att göra sig av med värmen första året och ska aldrig ligga tätt med huvudet mot något. Eftersom mina babynest är lägre vid huvudändan så får huvudet fritt att göra sig av med värmen. Det påverkar inte säkerheten ett babynest kanter ger då de är enbart några centimeter lägre en dm vid huvudändan, tillräckligt för att fontanellen ska få fritt flöde.

 

Insidan och framstycke på mina babynest är oftast gjorda av mjuk filt för skön och mjuk komfort och tycker det har varit perfekt då min son sov i sitt babynest. Super mjukt och lagomt varmt, perfekt då vi i Sverige har mycket varierande tempraturer.

 

Många föräldrar som köpt sitt babynest av mig anmärker just detta om att de är så mjuka och sköna och att det känns bra för dem att de vet att deras bebis ligger mjukt och skönt.

 

Vill man hellre ha vit lakansväv (bomull) i sitt babynest så går det också bra, kvaliteten är som ett vanligt sänglakan.

 

Yttersidan och baksidan av mina babynest görs av lite tåligare och grövre tyg för att hålla så bra som möjligt. Jag handlar endast tyg i butik till mina babynest där man kan känna kvaliten då jag är väldigt noga med de tygerna som används.

 

Jag syr mina babynest med en fastsydd botten så att det ska gå att tvätta hela babynestet utan att behöva plocka i och ur en massa saker, därav så använder jag tjock plattvadd i botten. Anser att använda skumgummi i botten på ett babynest är ohygieniskt eftersom skumgummi bara går att handtvätta, mina bottnar går att tvätta till minst 40grader.

 

Jag använder inte snörsko, berlocker eller liknande i mina babynest och detta av säkerhetsskäl. Ett litet barn blir fort rörligare och oftast snabbare än vad föräldrar hinner med och skulle snörskon eller berlocken gå sönder så skulle en olycka lätt kunna hända och att bebis stoppar den i munnen. Så för att helt ta bort risken har jag valt att enbart använda band man knyter till mina babynest och amningskuddar, antingen bomull eller siden band och vill man ha berlocker eller liknande får man sätta på detta själv när man får sitt babynest.